preskoči na sadržaj

Srednja škola Plitvička jezera

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava u Opatiji

Autor: Andreja Aždajić, 29. 3. 2017.

Dana 28.03.2017. godine učenici završnih razreda strukovne škole  (IV. HTT i III. KK) išli su na terensku nastavu u Opatiju. Učenike su vodili nastavnici M. Furlan, J. Vuković I I. Vuković.

Po dolasku u Opatiju posjetili su luksuzni hotel Royal, jedan od šest opatijskih hotela tvrte Milenij hoteli, a potom i hotel Kontinental u kojem se nalazi i Choco svijet gdje im je organizirana prezentacija izrade čokoladnih pralina kao i njihova degustacija. Time su  se svi učenici i profesori zasladili te kupili pokoji suvenir.

Posjetili su Villu Angiolinu u kojoj je smješten Hrvatski muzej turizma gdje su imali priliku, osim stalnog postava muzeja, vidjeti još dvije izložbe.

Povodom Noći muzeja 2017., čija je ovogodišnja tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, Hrvatski muzej turizma u vili Angiolini otvario je izložbu Maestro u Opatiji, koja javnosti prikazuje Zbirku obitelji Strozzi-Papandopulo. Druga izložba se odnosi na Zbirku razglednica. Zbirka se sastoji od razglednica nastalih u rasponu od kraja 19. do polovine 20. stoljeća, odnosno od razdoblja njihove prve pojave do pojave fotografskih razglednica, od razdoblja začetaka turizma kada su razglednice bile tek dopisnice sa slikom i prostorom za adresu na pozadini, do pojave suvremenih razglednica kakve se koriste i danas. Kao sastavni dio turističkog inventara razglednice su ujedno vrijedni izvori nastanka i razvoja, te svjedoci kontinuiranih povijesnih mijena u vizurama hrvatskih turističkih središta. Posjetom Villi Angiolini učenici su ponovili i proširili znanje o razvoju turizma u Hrvatskoj.

Nakon ugodne poslijepodnevne šetnje po opatijskim parkovima i šetnici Liungomare vratili su se svojim kućama.
 

Telefonski broj škole 01/8000-599

email:

ured@ss-plitvickajezera.skole.hr

admin@ss-plitvickajezera.skole.hr

ucenickidom@ss-plitvickajezera.skole.hr

 

 

Oglasna ploča
Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?
Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Srednja škola Plitvička jezera / Zagrebačka 2, HR-53230 Korenica / ss-plitvickajezera.skole.hr / ss-plitvickajezera.korenica@skole.hr
preskoči na navigaciju