preskoči na sadržaj

Srednja škola Plitvička jezera

 > Naslovnica
Vijesti

19.Smotra ugostiteljskih škola u Komiži

Autor: Andreja Aždajić, 18. 5. 2017.

U petak 12.5.2017. Srednja škola Plitvička jezera sudjelovala je na 19. Smotri ugostiteljskih škola Splitsko-dalmatinske županije i gostiju. 
Domaćin Smotre bila je Srednja škola “Antun Matijašević Karamaneo” – Vis.

Smotra učenika ugostiteljskih škola okupljanje je koje nije natjecateljskog karaktera i čiji je cilj razmjena iskustava i stečenih znanja među učenicima i profesorima sudionicima. 
Prva smotra učenika ugostiteljskih škola održana je 1999. godine. Od tada se redovito održava svake godine u hotelu “Biševo” u Komiži,

Na ovogodišnjoj Smotri sudjelovalo je sveukupno 
14 škola.

Mladi kuhari i konobari, uz stručno vodstvo svojih vrijednih mentora, na ovoj Smotri pokazuju zrelost, stručnost, srdačnost i ljubav za ovaj zahtjevan, odgovoran i u turistički orijentiranoj zemlji sve traženiji posao. Školovanje i usavršavanje mladog stručnog kadra znači i perspektivu razvoja turističkih djelatnosti, posebno otočne sredine i drugih sredina u kojima je turizam primaran.

Svake se godine prvoga dana Smotre održava prezentacija jela dalmatinske kuhinje uz pripremanje kratkih i dugih pića. Učenici prikazuju vještine i znanje u ugostiteljskom posluživanju (u disciplinama spravljanja kratkog pića za 10 osoba u barskoj čaši ili ručnom mješaču i spravljanja dugog pića za 10 osoba u ručnom mješaču) i kuharstvu (pripremom menija od 4 slijeda za 10 osoba koji sadrži hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a spravlja se na temelju domaće regionalne kuhinje).

Drugi dan rezerviran je za druženje učenika i stručne izlete na kojima domaćin približava gostima prirodne ljepote svojega otoka Visa.
 

Telefonski broj škole 01/8000-599

email:

ured@ss-plitvickajezera.skole.hr

admin@ss-plitvickajezera.skole.hr

ucenickidom@ss-plitvickajezera.skole.hr

 

 

Oglasna ploča
Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?
Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Srednja škola Plitvička jezera / Zagrebačka 2, HR-53230 Korenica / ss-plitvickajezera.skole.hr / ss-plitvickajezera.korenica@skole.hr
preskoči na navigaciju