2016-04-16 09:50:00

Dvodnevna radionica u Punta Skali

 

U četvrtak i petak, 14. i 15. travnja, održane su  radionice u Falkensteinerovu luksuznom hotelu Iadera. Sudjelovalo je desetero učenika (šestero kuhara, troje konobara i jedna hotelijersko-turistička tehničarka). Očekivanja su bila velika, ali dojmovi su još veći! 

Topla dobrodošlica osoblja na čelu s karizmatičnim generalnim direktorom Punta Skale Georgom Unterkircherom pružila je našim učenicima, u pratnji voditeljice projekta Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu Ane Rapo i profesora Josipa Laće, dva nezaboravna dana. Zanimljivu i poučnu radionicu započela je Ivona Vrlić, voditeljica Odjela za ljudske resurse, informativnom prezentacijom kojom su se sudionici upoznali s poviješću Falkensteinera, trenutnim i budućim projektima, hijerarhijom uprave te pravilima i očekivanjima od djelatnika. Nakon smještaja u sobama i ručka u obiteljskom hotelu Diadora naši su kuhari i konobari na nekoliko sati postali djelatnici hotela Iadera te su sa svojim mentorima Josipom i Natalijom krenuli s pripremom večere, dok je naša htt-ovka Petra sa svojim mentorom Ivicom zauzela poziciju na recepciji. Nakon pripreme večere, gdje su kuhari pokazali veliku želju za učenjem od iskusnih, došlo je vrijeme za konobare kojima je adrenalin dodatno pojačalo saznanje tko su gosti na večeri. Naime, naš konobarski trojac došlo je ocijeniti vodstvo cijelog Punta Skala resorta: (osim već spomenutog gospodina Unterkirchera i gospođice Vrlić) operativni direktor Punta Skale Tomislav Jurković, direktor hotela Iadera Tine Brodnjak, direktorica hotela Diadora Marieann Patrk te F&B manager Renato Todesca. I tako su večeru koji su s velikim zadovoljstvom pripremali Anita, Katarina, Magdalena, Terezija, Mateo i Milan odvažno poslužili Valentina, Vlatka i Filip te za svoj rad, motiviranost i interes za dodatno usavršavanje dobili pohvale, poticajne savjete i velikodušne napojnice. U petak, nakon doručka, radionica se nastavila razgledavanjem luksuzne rezidencije Senia te wellnessa hotela Iadera koji se proteže na 6000 m² s prekrasnim turskim hammamom. Simpatični Tomislav Jurković proveo je potom učenike kroz podzemni svijet Punta Skale u kojem se nalaze filteri i grijači koji pročišćavaju i zagrijavaju vodu resorta koja se u potpunosti crpi iz mora te pročišćena ponovno vraća u more čineći tako jedinstveni ekosustav na ovim područjima. Nakon razgledavanja slijedila je priprema jela i pribora za ručak te sam ručak nakon kojeg su naši učenici počašćeni korištenjem teretane i bazena. Dvodnevna radionica završila je pozdravnim sastankom s gospodinom Jurkovićem koji je učenicima iznio zapažanja i pohvale cijeloga tima te im dao korisne prijateljske savjete i zadatke do idućeg susreta najavljenog za Dan medvjeđeg luka u Korenici.
Dragi domaćini, očekujemo vas! Dobrodošli kući!


Srednja škola Plitvička jezera