« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Uspješno završen projekt „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“
Projekt „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda vrijedan 100.011,00 EUR-a završen je i u potpunosti realiziran. Projekt je započeo 28. travnja 2015. godine, a trenutačno je u završenoj fazi. Nositelj projekta je Srednja škola Plitvička jezera, a partner Gospodarska škola Varaždin.
U sklopu projekta osnovan je Centar za razvoj karijere u ugostiteljstvu i turizmu u partnerskim školama. U partnerskim školama postavljena su dva dodirna ekrana s portalom „Moja karijera“ koji sadrži tekstualne, slikovne i audiovizualne materijale na temu mogućnosti razvoja karijere u ugostiteljstvu i turizmu.
Projektom je omogućeno uvođenje Tradicionalne gastronomije Like i Tradicionalne gastronomije sjeverozapadne Hrvatske u kurikulum Kuharstva. Za potrebe izvođenja novih nastavnih jedinica snimljen je 21 sat materijala o tradicionalnoj gastronomiju Like i sjeverozapadne Hrvatske. Audiokomentari na videozapisima popraćeni su prijevodom na znakovni jezik. Također, snimljeno je i 11 sati videomaterijala za predmet Prehrana i poznavanje robe. Videomaterijali koji su snimljeni za potrebe projekta prilagođeni su sustavu e- i m- učenja. Nastavni sadržaji u obliku videomaterijala primijenjeni su u nastavi i evaluirani od učenika i nastavnika.
Tijekom provedbe projekta educirano je 9 nastavnika i 250 učenika u upotrebi e- i m- učenja. Nadalje, učenici i nastavnici sudjelovali su na radionicama o poduzetništvu i razvoju karijere u sektoru. Učenici 3. razreda Kuhara iz Srednje škole Plitvička jezera i Gospodarske škole Varaždin sudjelovali su na radionicama o Tradicionalnoj gastronomiji Like i Tradiconalnoj gastronomiji sjeverozapadne Hrvatske te na radionicama o modernim trendovima u gastronomiji.
Projektne aktivnosti su realizirane u potpunosti, te je time ostvaren glavni cilj projekta: „Stjecanje relevantnih kompetencija za bolju zapošljivost“.
Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies). Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja stranica suglasni ste s primanjem kolačića!
Više informacija o osobnim podacima pročitajte u dokumentu Politika zaštite osobnih podataka.pdf