preskoči na sadržaj
Školska knjižnica

  

 

 

 

 

 

 

vijesti

Mreža čitanja - nacionalna razina

U petak, 13. svibnja 2022. održana je nacionalna razina kviza znanja u kojoj je sudjelovalo i šest učenika naše škole: Anđela Antunović, Aranđel Rodić, Marko Dražić, Nella Novačić, Radmila Đilas i Marija Šimić.
Uz objavu rezultata, 18. svibnja s početkom u 13 sati održan je Online književni susret s Juricom Pavičićem autorom romana "Crvena voda".
Čestitamo našim učenicima koji su se cijelu školsku godinu marljivo pripremali za sve tri razine kviza.

 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Zovko  datum: 20. 5. 2022. 20:15

KVIZ ZNANJA I KREATIVNOSTI " MREŽA ČITANJA"

U ovoj školskoj godini Srednja škola Plitvička jezera sudjeluje u  Projektu za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole „Mreža čitanja“ u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara.

U petak, 11. ožujka 2022. godine od 12.00 do 12.50 sati održana je regionalna razina kviza. Svi prijavljeni učenici naše škole prešli su na nacionalnu razinu. Uz već obrađene romane „Putar i parizer“ mladog hrvatskog autora Jerka Mihaljevića i „Susjed“ autorice Ivane Vujčić pitanja za natjecanje na nacionalnoj razini odnosit će se i na roman „Crvena voda“ Jurice Pavičića.

Kako je utvrđeno programom, nacionalna razina kviza održat će se 13. svibnja 2022. godine.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Zovko  datum: 16. 3. 2022. 12:04

Promocija knjige ''Divovi i bunari'' autora Branimira Čakića

 

U petak, 17.12. 2021. u sportskoj dvorani naše škole, četvrti i peti školski sat, autor Branimir Čakić održao je promociju svoje knjige "Divovi i Bunari". Jeste li se ikad našli na mjestu na kojem nikad niste bili, a istovremeno vam nema poznatijeg mjesta na zemaljskoj kugli? Ono vam budi vatromet emocija i sinesteziju univerzuma, a ne znate mu ni ime.

 

Za zadarskog Tolkiena Branimira Čakića to čarobno mjesto Plitvička su jezera!
Ima li onda savršenije ustanove za prezentaciju svog životnog djela od Srednje škole Plitvička jezera - zajednice mladih ljudi velikog srca.
Neobično talentirani, a opet apostolski prizemljeni knjižničar Gradske knjižnice Zadar dirnuo je nutrinu nastavnika i učenika naše škole, duboko protresao uspavana nam čula i uveo nas u avanturu otkrivanja tajne ljudskog postojanja.
Roman Divovi i Bunari za našu su školu vrhunac „Godine čitanja u Hrvatskoj“.
…a ovo je tek prvi dio...📖
 
           
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Zovko  datum: 20. 12. 2021. 13:04

KVIZ ZNANJA I KREATIVNOSTI " MREŽA ČITANJA"

U petak, 3. prosinca od 12.00 do 12.40 održavala se školska razina kviza znanja i kreativnosti ''Mreža čitanja" za srednje škole u školskoj godini 2021. / 2022.
Svi učenici Srednje škole Plitvička jezera koji su sudjelovali u Kvizu prešli su na sljedeću regionalnu razinu.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Zovko  datum: 7. 12. 2021. 10:42

KREATIVNI MOST

"Godina čitanja" bliži se kraju, no aktivnosti naše škole vezane za knjigu i čitanje tek trebaju doseći svoj vrhunac!
Naime u subotu su nas posjetile zagrebačke glumice Amanda Prenkaj i Maja Kovač koje su s učenicima 1. razreda hotelijersko-turističkog tehničara, 2. razreda gimnazije te 2. razreda slastičara napravile pravi performans na temelju dvaju književnih predložaka.
Riječ je o knjigama "Priče za laku noć za mlade buntovnice" Elene Favilli i Francesce Cavallo te "Grad od blata" Deborah Ellis.
Radionica je održana u sklopu projekta "Kreativni most - povezivanje čitanja i vizualne umjetnosti" udruge za promicanje kreativnog izražavanja Garaža iz Karlovca, a koju je financiralo Ministarstvo kulture i medija.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Zovko  datum: 27. 11. 2021. 20:55

2021. godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Iz prijedloga teksta izdvajamo:

“Čitanje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju. Puno je različitih emocionalno-spoznajnih, stručnih i korisnih razloga za poticanje čitanje, ali jednako tako je važno čitanje koje razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice. “

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Zovko  datum: 18. 1. 2021. 12:25
 


 

Telefonski broj škole 01/8000-599

email:

ured@ss-plitvickajezera.skole.hr

admin@ss-plitvickajezera.skole.hr

ucenicki.korenica@skole.hr

 


Oglasna ploča

TražilicaPitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju